Vanmarcke brengt duidelijkheid over Parijs-Roubaix

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 8 reacties
Vanmarcke brengt duidelijkheid over Parijs-Roubaix

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sinds zijn val in de Ronde van Vlaanderen heerste er onduidelijkheid over de deelname van Sep Vanmarcke aan zijn geliefde Parijs-Roubaix.

Vanmarcke liep schaafwonden en een gebroken pink op toen hij vastraakte in een geultje in de weg. "Mijn handen zijn het grootste probleem", aldus Vanmarcke aan Sporza. "Door mijn gebroken rechterpink kan ik mijn handen niet boven op mijn stuur leggen."

"Ik kan mijn hand wel aan mijn rem houden en met twee vingers remmen, maar als ik in een putje of over een hobbeltje rijd, dan doet het te veel pijn. Aan mijn linkerkant heb ik dan weer veel vel verloren. Met links is remmen onmogelijk. En verder heb ik last van mijn rechterknie. Neen, het is zinloos om zondag mee te rijden."

Ik ben zeer, zeer ontgoocheld. Ik dacht alleen aan deze voorjaarswedstrijden

Het is een serieuze domper: "Ik ben zeer, zeer ontgoocheld. Ik ben op 1 november keihard beginnen te trainen. Ik dacht alleen aan deze voorjaarswedstrijden. In de Omloop liep het nog goed, maar vanaf de Strade Bianche is het de verkeerde kant opgegaan."

"Valpartijen, last van mijn ribben, maagproblemen, nu dit weer... Ik heb hard gevochten en ben telkens teruggekeerd, maar ik heb mijn topniveau nooit bereikt. Dat is een grote teleurstelling." Hij brak zijn ribben in Strade Bianchi. Vanmarcke zal moeten mikken op het volgende voorjaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties