Boonen een vijfde en allerlaatste keer in 'de Hel van het Noorden'?

Redactie
| 8 reacties
Boonen een vijfde en allerlaatste keer in 'de Hel van het Noorden'?

Een speciale dag vandaag. Tom Boonen rijdt niet alleen zijn allerlaatste koers, maar ook zijn allerlaatste lievelingskoers Parijs-Roubaix. Wij zetten voor u de favorieten in 'de Hel van het Noorden' op een rij

Alle ogen zijn natuurlijk op Tom Boonen gericht in zijn laatste Parijs-Roubaix. Boonen sluit er niet alleen zijn carrière af, maar kan ook een vijfde kassei veroveren. Dat zou een record zijn, want zowel Boonen als Roger De Vlaeminck hebben vier stuks in hun prijzenkast staan.

De concurrentie lijkt van de typische namen uit het klassieke voorjaar te komen. Greg Van Avermaet is uit op revanche na zijn tweede plek in de Ronde, al vindt hij het ongetwijfeld spijtig dat er geen hellingen te vinden zijn op het parcours. En ook Peter Sagan wil wellicht wat goedmaken na zijn valpartij op de Oude Kwaremont.

Vorig jaar pronkte Mathew Hayman met zijn eerste kassei

Beide renners konden Parijs-Roubaix bovendien nog nooit winnen. Wie dat twee jaar geleden wel al kon, was John Degenkolb. De kopman van Trek-Segafredo is gebrand op een nieuwe triomf op de piste van Roubaix. Ook de oersterke Noor Alexander Kristoff moet tot iets in staat zijn, Oliver Naesen is dan weer dé revelatie van het voorjaar.

Het sterkste blok komt ongetwijfeld van Quick-Step Floors. Naast Boonen kan de ploeg van Patrick Lefevere ook rekenen op Dwars door Vlaanderen-winnaar Yves Lampaert, Niki Terpstra en oud-veldrijder Zdenek Stybar.

De sterren van Wielerkrant.be:

**** Tom Boonen
*** Peter Sagan en John Degenkolb
** Greg Van Avermaet, Niki Terpstra en Oliver Naesen
* Zdenek Stybar, Alexander Kristoff, Yves Lampaert en Ian Stannard

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties