Emoties komen los in laatste Roubaix: "Het liefst zou ik Tom een hand geven en meteen weglopen"

Redactie
| 13 reacties
Emoties komen los in laatste Roubaix: "Het liefst zou ik Tom een hand geven en meteen weglopen"

Niet alleen voor Tom Boonen, maar ook voor ploegmanager Patrick Lefevere zal het ongetwijfeld een emotioneel afscheid zijn van de renner die hij jarenlang onder zijn hoede had. Al is er zondagavond alvast een feest gepland.

Winst of verlies maakt zondag niet uit. Het zal gegarandeerd feest worden. "We zullen het afscheid van Tom twee keer vieren", opent Lefevere. "Zondagavond 9 april hebben we een feestje in 't Nieuw Stadion in Gent. Dat is exclusief voor de ploeg, die toch 75 mensen telt. Ook de ouders van Tom, enkele vrienden en een paar sponsors zijn geïnviteerd."

"We kunnen Tom niet met lege handen naar huis laten gaan. En op 29 april viert Tom zelf nog een keer afscheid in Mol. Daar zal het er waarschijnlijk wilder aan toe gaan. Vanavond vlieg ik erin. Hoe ik er maandag aan toe zal zijn, dat weet ik niet", vervolgt hij in HLN.

"Vanavond vlieg ik erin. Hoe ik er maandag aan toe zal zijn, dat weet ik niet"

Een goede afscheidnemer is de ploegmanager van Quick-Step Floors niet. "Het liefst zou ik Tom een hand geven en meteen weglopen", aldus Lefevere, die het toch als een emotioneel moment ervaart. "Dat kan niet anders, wanneer je vijftien jaar met iemand hebt samengewerkt, in goede en slechte omstandigheden."

"Tom heeft de ploeg op bepaalde momenten op de kaart gehouden. Wij hebben hem altijd gesteund. Om het in mooie marketingtermen te zeggen: het is bijna altijd een win-winsituatie geweest. Alleen op zakelijk vlak lukt dat geen 15 jaar. Er moet emotie mee gepaard gaan. En trouw, van beide kanten. Tom reed graag voor ons huis van vertrouwen", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties