Greg Van Avermaet laat zich uit over ontgoocheling in de Ronde en laatste koers van 'Tornado Tom'

Redactie
| 2 reacties
Greg Van Avermaet laat zich uit over ontgoocheling in de Ronde en laatste koers van 'Tornado Tom'

Voor Greg Van Avermaet was het klassieke voorjaar al meer dan geslaagd met drie overwinningen op zak, maar de BMC-renner kan in Parijs-Roubaix de kers hélemaal op de taart zetten. Maar cadeaus uitdelen zit er vandaag niet in.

Vorig jaar miste Van Avermaet Roubaix door zijn sleutelbeenbreuk in de Ronde. "Ik ben blij dat ik opnieuw een Roubaix kan koersen", opent hij. "Vorig jaar was ik er door mijn val in de Ronde niet bij. Ik ben klaar om een goede Roubaix te rijden. Ik ben heel tevreden over mijn conditie en hoop in Roubaix op hetzelfde niveau te zijn als in de Ronde."

'Geen kasseispecialist'

"Ik heb een goed voorjaar achter de rug met mooie zeges. De ontgoocheling van de Ronde is ondertussen verwerkt", vervolgt de olympische kampioen in HNB. "Als alles goed gaat en ik geen pech heb, dan moet ik kunnen meedoen in de finale. Natuurlijk is dit Roubaix, het is een wedstrijd waarin alles kan gebeuren. Ik ben geen kasseispecialist zoals Boonen, Sagan of Degenkolb."

Het wordt tenslotte de laatste koers van Tom Boonen. "Dat moet speciaal zijn voor hem, het is zijn lievelingskoers en hij kan hier afscheid nemen op zijn kasseien. Dat moet bijzonder zijn, maar hij zal niet op cadeaus moeten rekenen", waarschuwt Van Avermaet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties