Klaar voor de laatste: "Deze wedstrijd is met geen andere te vergelijken"

Redactie
| 2 reacties
Klaar voor de laatste: "Deze wedstrijd is met geen andere te vergelijken"

Peter Sagan is vandaag één van de favorieten voor winst in Parijs-Roubaix. Na zijn valpartij in de Ronde van Vlaanderen lijkt het de goede kant uit te gaan bij de tweevoudige wereldkampioen. Hij voelt zich klaar voor een goede prestatie in Roubaix.

"Ik ben oké", liet de Slovaak optekenen in HNB. "Elke dag maakte ik progressie, het mag geen probleem zijn in Roubaix. Parijs-Roubaix is een mooie koers, met veel historiek en heel mooie winnaars op het palmares. Een wedstrijd die met geen andere te vergelijken valt. We koersen over kasseien, er zijn geen hellingen."

Onvoorspelbaar

"Maar die kasseien, die vele stroken vreten echt de energie uit je lijf en het is ook een zeer onvoorspelbare wedstrijd, helemaal anders dan andere koersen. Ik kijk ernaar uit", aldus Sagan. De renner van BORA-hansgrohe kwam ook terug op het afscheid van Tom Boonen. "Het was leuk om in mijn carrière samen met Tom te mogen koersen en zondag zal speciaal zijn voor hem."

"Voor ons is het een wedstrijd als alle andere. Een vijfde kassei zou leuk zijn voor hem, maar ik hoop dat ik zelf een mooi resultaat kan rijden", besluit Sagan, die na Roubaix een pauze inlast en pas opnieuw in actie komt in de Ronde van Californië.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties