Niet te geloven: Greg Van Avermaet toont zijn klasse nu ook met indrukwekkende zege in Parijs-Roubaix

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 49 reacties
Niet te geloven: Greg Van Avermaet toont zijn klasse nu ook met indrukwekkende zege in Parijs-Roubaix

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet heeft voor het eerst in zijn carrière Parijs-Roubaix gewonnen. Op de piste van Roubaix liet de BMC-renner Zdenek Stybar achter zich na een beklijvende sprint met zijn vijven.

Het tempo in het openingsuur was verschroeiend, met een moyenne van net geen 51 km/u. Voor de vluchters was het quasi onmogelijk om op pad te gaan. Na lang aandringen kon Lotto Soudal-renner Jelle Wallays met Stijn Vandenbergh en Delage op stap. Maar echt groot werd de voorsprong nooit van het trio.

Ondertussen kenden er heel wat renners pech. Boonen zijn ploegmaats Lampaert en Terpstra kwamen ten val, die laatste moest de strijd staken. En vooral onze Belgen bleven niet gespaard van lekke banden. Zo hadden onder meer Oliver Naesen en Stijn Vandenbergh pech. Naesen keerde ondanks al het ongeluk nog terug, maar ook in volle finale werd hij niet van pech bespaard.

Boonen een eerste keer

Met nog 100 kilometer te gaan toonde Tom Boonen zich een eerste keer in het befaamde Bos van Wallers. De overige toppers waren op de afspraak, alleen Greg Van Avermaet was niet mee na een fietswissel. Op de kasseien van Arenberg zaten de toppers opnieuw vooraan. Van Avermaet maakte de aansluiting, vooraan werd er al snel opnieuw een schifting gevoerd.

Met nog 77 kilometer te gaan trok Sagan met Bodnar door, hij kreeg Jasper Stuyven en Daniel Oss mee. Quick-Step, dat enkel nog Stybar en Boonen over had, liet zich verrassen. Maar Sagan kende pech en dus bleef Stuyven vooraan alleen met Oss over. Een ideale situatie voor Van Avermaet mét een ploegmaat vooraan.

Maar vooraan kwam er terug wat meer organisatie door de verschillende ploegen die vertegenwoordigd waren. Oss bleef nog alleen over en probeerde het solo. Met nog 30 kilometer te gaan, gingen 6 renners in de achtervolging. Daarbij onder meer Stybar en Van Avermaet, maar géén Boonen en Sagan.

Van Avermaet op Carrefour

Op Carrefour de l'Arbre gooide Van Avermaet al zijn troeven in de strijd. Stybar en Langeveld waren de enige die nog mee waren. Stybar nestelde zich in het wiel, want Boonen zat in het achtervolgende groepje. En dus kwam het werk grotendeels op de schouders van de BMC-renner terecht.

Met zijn drieën reden ze naar de piste in Roubaix. Het leek een sprint met drie te worden, maar plots kwamen Stuyven en Sky-renner Moscon nog terug in de laatste meters. Stybar ging aan en leek op weg naar de zege, maar werd nog overklast door een straffe sprint van Van Avermaet. Zijn vierde zege in dit klassieke voorjaar, na winst in de Omloop, de E3 en Gent-Wevelgem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties