Ambitieuze Tim Wellens: "Als ik één koers mag kiezen..."
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 3 reacties

Tim Wellens droomt van winst in Luik-Bastenaken-Luik

Ambitieuze Tim Wellens: "Als ik één koers mag kiezen..."

Voor Tim Wellens is met het Ardennenluik een belangrijke periode in het seizoen aangebroken. De Limburger van Lotto Soudal hoopt in elke koers een rol van betekenis te spelen in de finale, maar droomt toch van winst in één wedstrijd: Luik-Bastenaken-Luik.

"Ik sta met heel veel zin aan de start van het Ardennenluik", opent Wellens bij Wielerkrant.be. "Vier koersen op twee weken tijd. Het is een heel belangrijke periode, één waar ik erg naar uitkijk. Via de Ronde van Baskenland heb ik hier naartoe gepiekt. Ik heb geprobeerd om wat later te pieken, omdat ik de voorbije jaren altijd iets minder was in Luik."

"Ik heb geprobeerd om wat later te pieken, omdat ik de voorbije jaren altijd iets minder was in Luik"

Wellens opende het seizoen sterk met een zege in de Ruta del Sol en twee overwinningen in Mallorca. Wanneer zal hij na het voorjaar tevreden zijn? "Het is moeilijk om daar een resultaat op te plakken. Ik wil sowieso meedoen voor de overwinning. Hopelijk kan ik een mooi resultaat neerzetten."

Maar de focus ligt vooral op de laatste koers van het Ardennenluik. "Als ik één koers mag kiezen, dan win ik het liefste Luik-Bastenaken-Luik. Het is een Monument én een wedstrijd in België. Maar één van de drie is ook al mooi", aldus Wellens. "Er is heel wat concurrentie. Iedereen wil één van die klassiekers winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties