Belgische mannen schrijven geschiedenis op WK in Hongkong

Redactie
| 10 reacties
Belgische mannen schrijven geschiedenis op WK in Hongkong
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische mannen hebben geschiedenis geschreven op het WK baanwielrennen in Hongkong. In de ploegenachtervolging doken Moreno De Pauw en co onder de vier minuten. En dat is een record voor ons land.

De Belgische ploeg klokte in de kwalificaties af op een tijd van 3'59"951. Dat is een Belgisch record, want nooit eerder dook er een Belgische ploeg onder de 4 minuten. "Fantastisch", aldus Moreno De Pauw. "We zijn al jaren aan het jagen op die tijd en kwamen sinds deze winter telkens een stapje dichter. We hoopten hier het record te kunnen breken."

'Mijlpaal'

"Het is een mijlpaal voor de Belgische baangeschiedenis. Ik hoop dat we die lijn kunnen doortrekken", vervolgt onze landgenoot bij Sporza. De Pauw en co zitten nu bij de beste acht ploegen op het WK. Maar het doel van België is nog niet bereikt.

"Eigenlijk strijden we nog altijd voor brons. Maar daar zitten we nog vrij ver af. Het eerste doel was top 8, nu willen we gewoon zo hoog mogelijk eindigen. Alles wat er nu bijkomt, is goed", besluit De Pauw.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties