Colbrelli legt winnaar van vorig jaar en Benoot in de luren en zet de Brabantse Pijl op zijn naam
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties

Sonny Colbrelli schrijft voor het eerst de Brabantse Pijl op zijn naam

Colbrelli legt winnaar van vorig jaar en Benoot in de luren en zet de Brabantse Pijl op zijn naam

De 57e editie van de Brabantse Pijl is gewonnen door de Italiaan Sonny Colbrelli. De renner van Bahrain-Merida was de snelste van de kopgroep en bleef Petr Vakoc en Tiesj Benoot voor.

Met de Brabantse Pijl stond vandaag het eerste deel van het Ardennenluik op het programma. Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), Adam Blythe (Aqua Blue Sport), Lorenzo Rota (Bardiani-CSF), Zakaria Demptser (Israël Cycling Academy) en Christophe Masson (WB-Veranclassic) zorgden met hun vijven voor de ontsnapping van de dag.

Benoot en De Plus in de aanval

Zij kregen een voorsprong van maximaal vijf minuten, maar nog voor de finale werden ze gevat door het peloton. Een mooie groep met onder meer Benoot, De Plus, Campenaerts en latere winnaar Colbrelli trok in de aanval. In het absolute slot waren Wellens en Vakoc de enigen die de aansluiting bij de kopgroep nog konden maken.

Vakoc versnelde, maar raakte niet weg. Devenyns trok dan maar de sprint aan voor de Tsjech, maar die liet zich vloeren door de snelle Colbrelli. Vakoc moest na zijn zege van vorig jaar tevreden zijn met de tweede plek, Tiesj Benoot vervolledigde het podium voor zijn Lotto Soudal-ploegmaat Tim Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

03/08/2021 - 07/08/2021 Ronde van Burgos
14/08/2021 - 05/09/2021 Vuelta
30/08/2021 - 05/09/2021 BinckBank Tour
31/08/2021 Clasica San Sebastian

Nieuwste reacties