Het is gebeurd: Van Aert rijdt in 2018 op de weg
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 49 reacties
Het is gebeurd: Van Aert rijdt in 2018 op de weg

Gedurende het volledige veldritseizoen was de vraag niet weg te slaan uit het wielermilieu. Wanneer gaat Wout Van Aert op de weg koersen? Wel die vraag lijkt nu beantwoord.

Van Aert gaat immers het volledige Vlaamse klassieke voorjaar rijden, van de Omloop tot en met Parijs-Roubaix. Om de combinatie te doen lukken, zal hij minder crossen rijden. Meer bepaald 30 in plaats van 42.

"Ik heb Wout gezegd dat hij dit als test moet zien", aldus zijn coach Marc Lamberts in Het Laatste Nieuws. "Hij moet van die klassiekers proeven." Toch moet er meer dan dat gebeuren. "Achteraf moet hij een keuze maken."

Ofwel gaat hij door, ofwel kiest hij honderd procent voor het veld

-Coach Marc Lamberts

"Ofwel gaat hij vol door met dát verhaal, ofwel kiest hij honderd procent voor het veld." De beide combineren, dat gaat niet meer. "Lars Boom heeft het geprobeerd, met een pak crossen en het WK. Hij staat dit voorjaar nergens."

"Van twee walletjes eten, dat is in het huidige wielrennen geen optie meer. Ik hoor het die mannen van vroeger graag zeggen, dat het te combineren is. Die reden met andere brandstof", sloot hij af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

19/09/2021 - 26/09/2021 WK
03/10/2021 Parijs-Roubaix
06/10/2021 Milaan-Turijn
09/10/2021 Ronde van Lombardije

Nieuwste reacties