Marc Sergeant over het gefaalde voorjaar van Lotto-Soudal: "Na de Ronde zag ik het niet meer zitten, ik was totaal van de kaart"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Marc Sergeant over het gefaalde voorjaar van Lotto-Soudal: "Na de Ronde zag ik het niet meer zitten, ik was totaal van de kaart"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Neen, bij Lotto-Soudal liep het dit voorjaar niet van een leien dakje. De concurrentie pakte de ene overwinning na de andere, maar de mannen van Marc Sergeant bleven met lege handen achter.

"Na de Ronde van Vlaanderen was ik helemaal van de kaart. Ik zag het even niet zitten. Ik heb een kwartier verweesd voor me uit zitten kijken", aldus Marc Sergeant in Het Laatste Nieuws. "Wat hadden we verkeerd gedaan?"

"Vaak was het flagrant in beeld dat mijn renners de benen niet hadden om mee te kunnen. Of het pech was of falen? Naesen heeft in Roubaix zeven of acht keer pech gehad. Maar hij had wel de verbetenheid om telkens terug te keren. Dat missen we", aldus de ploegbaas van Lotto-Soudal.

We zijn alles aan het verliezen, ook onze fans

-Marc Sergeant

Valpartijen en hellingen deden Lotto de das om. "Alles wordt die renners voorgekauwd. We hebben Google Earth, we doen verkenningen. En toch gaat het mis. Soms is dat ontgoochelend." Hij sprak het team daarna ook toe.

"Na een kwartier ben ik rechtgestaan en heb ik gezegd: 'Voor mij is het over nu. woensdag is er de Scheldeprijs, zondag Parijs-Roubaix. Dat moet erop zijn, zoals het nu gaat, dat lijkt nergens naar. We zijn alles aan het verliezen, ook onze fans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties