Winnaar van 2015 blikt vooruit op Brabantse Pijl: "Het vertrouwen is er, maar er blijft twijfel"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 0 reacties

Ben Hermans met de nodige twijfels naar de Brabantse Pijl

Winnaar van 2015 blikt vooruit op Brabantse Pijl: "Het vertrouwen is er, maar er blijft twijfel"

Voor de start van de Brabantse Pijl was er de nodige belangstelling voor Ben Hermans, winnaar van de koers in 2015. Al zijn er toch wat twijfels bij de BMC-renner omdat hij de laatste twee weken ziek was.

Hermans etaleerde zijn goede vorm begin dit seizoen met winst in de Ronde van Oman. "Die vorm van Oman zal nog een beetje te vroeg zijn", zei Hermans net voor de koers. "Ik ben twee weken ziek geweest en kom hier om de goede benen terug te vinden."

Beschermde renners

Hermans is één van de speerpunten van BMC, maar de ploeg heeft nog troeven. "We hebben enkele beschermde renners in de ploeg. We staan allemaal op gelijke hoogte. Misschien is er iets meer vertrouwen in mij omdat ik de koers al gewonnen heb. We zullen de laatste drie ronden zien wie er mee kan en wie niet."

Fietsen lukte wel de laatste twee weken, maar volledig doorgaan was moeilijk. "Je weet pas in de koers hoe het zit. Het vertrouwen is er, maar er blijft twijfel. Ik heb wel wat kunnen fietsen, maar ik herviel telkens toen ik te intensief reed. De komende wedstrijden probeer ik van koers tot koers te leven en de goede benen te vinden", besluit hij strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties