'Kampioen' Van Avermaet vol vertrouwen: "Ik heb de benen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
'Kampioen' Van Avermaet vol vertrouwen: "Ik heb de benen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Greg Van Avermaet zit in bloedvorm en wil dat ook tonen in de Amstel Gold Race. De winnaar van Parijs-Roubaix kijkt met vertrouwen uit naar de nieuwe finale.

De Cauberg zit er immers niet meer in vlak voor de finish. "De laatste klim naar de Cauberg is eruit, dat kan de manier waarop de race gewonnen wordt zeker veranderen. Maar de sterksten zullen nog steeds in de finale zitten", aldus Van Avermaet.

Voor alle duidelijkheid, daar zit de Olympische kampioen ook bij. "Ik heb de benen en verwacht een lastige koers zondag. Ik kijk er echt naar uit, zeker omdat ik de koers in 2016 moest missen (na zijn val in de Ronde, nvdr.)."

Greg rijdt het beste klassieke voorjaar uit zijn carrière

-Valerio Piva

Het vertrouwen is er. "Mijn beste resultaat hier was een vijfde plaats, maar sindsdien gebeurde veel. Heel wat grote overwinningen en met mijn zege in Parijs-Roubaix ga ik zeker met vertrouwen naar de Amstel."

Ook bij de ploeg. "We hebben een kampioen met Greg Van Avermaet", aldus ploegleider Valerio Piva. "Hij rijdt het beste klassieke voorjaar uit zijn carrière en we hopen dat hij dat kan verderzetten op zondag."

Ploeg BMC: Alessandro De Marchi (ITA), Silvan Dillier (SUI), Floris Gerts (NED), Ben Hermans (BEL), Daniel Oss (ITA), Dylan Teuns (BEL), Greg Van Avermaet (BEL), Loïc Vliegen (BEL).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties