Naesen had maar één twijfel over AG2R: "Van die bruine koersbroeken ben ik niet zot"
Redactie
| 16 reacties
Naesen had maar één twijfel over AG2R: "Van die bruine koersbroeken ben ik niet zot"
Foto: © photonews

Oliver Naesen werd dé revelatie van het voorjaar. Hij kon steevast mee met de besten, maar kende ook heel wat pech. Toch mag zijn ploeg AG2R meer dan tevreden zijn over de Oost-Vlaming.

AG2R viste hem op toen bekend raakte dat IAM Cycling ermee zou stoppen aan het eind van vorig seizoen. "Ik werd gebeld door de grote baas van AG2R", aldus Naesen in Het Laatste Nieuws. "Hij probeerde me meteen te overtuigen."

"Ik zou kopman worden in de klassiekers en af en toe Bardet een handje moeten toesteken, dat strookte met mijn ambities", aldus Naesen. Al had hij het niet zo voor de uitrusting van AG2R, zo blijkt. "Ik belde mijn manager: 'Yannick, van die bruine koersbroeken ben ik niet zot, maar voor de rest staat dat ploegje mij wel aan."

Voor de rest staat dat ploegje mij wel aan

De bedoeling van AG2R was duidelijk. "Voor de Vlaamse klassiekers was het motto: een paar Worldtourpunten rapen. Men wou niet opnieuw als enige ploeg het voorjaar afsluiten zonder punten. Na mijn toptienplaatsen in de Omloop en Kuurne was iedereen content."

Maar het zou nog beter worden. "Daarna werd ik zesde in Dwars door Vlaanderen, waar ik pech kende op een rotmoment én werd ik derde in de E3-prijs Harelbeke. Mijn beste koers ooit." Iedereen nog steeds content, dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties