Stuyven komt terug op 'verlies kopmanschap' voor Parijs-Roubaix: "Niet leuk"

Redactie
| 0 reacties
Stuyven komt terug op 'verlies kopmanschap' voor Parijs-Roubaix: "Niet leuk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opvallend genoeg zat vóór Parijs-Roubaix Jasper Stuyven niet mee aan tafel op de persconferentie van Trek-Segafredo. De renner werd plots kopman-af om alles op Degenkolb te zetten.

Uiteindelijk haalden drie renners van Trek de top-tien. "Ik was voorin net niet goed genoeg en John Degenkolb was in de finale ook niet goed genoeg", aldus Stuyven in Extra Time Koers. Even was er sprake dat Stuyven zich zou moeten laten uitzakken. "Maar Greg was al veertig seconden voor mij en Moscon, dus als ik gewacht had, kregen we dat gat nooit dicht."

Hij strandde uiteindelijk bijna in het wiel van de winnaars. Toch vreemd dat hij dan ook niet uitgespeeld werd als kopman. "Het waren sowieso moeilijkere weken voor mij, en dan was het ook niet leuk dat de pers zo'n misverstand oppikte en vroeg waarom ik geen kopman meer was."

Misverstand

"Dat is niet ideaal om naar Parijs-Roubaix toe te gaan. De weken ervoor kreeg ik niet veel vragen op de persconferenties. Dus redeneerde de ploeg: 'we zetten Jasper er niet meer bij', dan pikte de pers dat natuurlijk wel op. Dat ik er niet bij zat."

Het ging dus om een misverstand. "Misschien had het beter gecommuniceerd moeten worden waarom ik er niet bij zat, tussen de persverantwoordelijke en ikzelf. Zo'n misverstand is niet leuk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties