Van Aert dan toch geen volledig voorjaar in 2018? "Hij blijft in de eerste plaats crosser"

Redactie
| 2 reacties
Van Aert dan toch geen volledig voorjaar in 2018? "Hij blijft in de eerste plaats crosser"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Gisteren raakte bekend dat Wout Van Aert in 2018 een volledig voorjaar op de weg zou koersen, maar dat zwakt ploegmanager Nick Nuyens nu toch wat af.

"Hij blijft in de eerste plaats crosser", aldus Nuyens aan Sporza. "De berichtgeving over volgend seizoen is dus een beetje voorbarig. Het klopt wel dat we ondertussen al samen hebben gezeten om het programma te bekijken en aan te geven welke richting hij uit wil. Maar er is zeker nog niets definitiefs beslist."

"We bekijken nog hoe we alles in elkaar kunnen laten vloeien. Maar voor alle duidelijkheid: Wout blijft nog altijd in de eerste plaats crosser. Dat heb ik al zo vaak gezegd. Hij zal dus ook een volwaardig crossseizoen afwerken."

Geen geheim dat Wout ambities heeft op de weg

Toch is de ambitie er zeker. ""Anderzijds is het ook geen geheim dat Wout ambities heeft op de weg. Dat de kasseiklassiekers beter bij hem passen dan de grote rondes, is ook geen verrassing. We weten allemaal dat de overstap er op een gegeven moment zal aankomen, het is nu aan ons om dat juist aan te pakken."

Of hij meteen de topklassiekers zal rijden, is nog niet duidelijk. Zijn team moet ook een wildcard krijgen voor die koersen. "Het is natuurlijk zo dat je er niet zomaar kan instappen zonder goede voorbereiding. Welke wedstrijden hij zal rijden, daarover hebben we nog geen uitsluitsel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties