Voorzichtigheid rond wegcarrière Wout Van Aert, maar: "Hiervoor kwam hij naar dit team"
Redactie
| 15 reacties
Voorzichtigheid rond wegcarrière Wout Van Aert, maar: "Hiervoor kwam hij naar dit team"

Wout Van Aert zal dan toch geen volledig voorjaar rijden in 2018, of daar is althans nog geen definitieve beslissing over genomen. Teammanager Nick Nuyens waarschuwt voor de moeilijkheid van de combinatie.

"Iedereen heeft al lang gezien dat hij enorm veel potentieel heeft. Heel veel mensen willen weten hoever hij zou komen op de weg, maar in het verleden is al heel vaak gebleken dat die overstap niet zo evident is", aldus Nuyens aan Sporza.

Toch zou Van Aert meenemen geen verzwakking zijn. "Voor het team is Wout absoluut een meerwaarde. Maar we moeten het goed bekijken en plannen. Wout heeft altijd aangegeven dat hij in de eerste plaats crosser is. Hij doet dat heel graag en daar ligt zijn hart. Hij heeft op korte tijd als prof al heel veel geleerd, maar er zijn nog uitdagingen die hij kan proberen."

Het is te begrijpen dat hij die uitdaging op de weg wil aangaan

"Het is te begrijpen dat hij die uitdaging op de weg wil aangaan. Daarom is hij ook bij dit team gekomen. Hij heeft bij ons geen beperkingen meer. Hij kan, zonder druk, starten op het hoogste niveau", gaat Nuyens verder.

"Het is voor hem heel belangrijk dat hij de mogelijkheid heeft om over te stappen naar de weg op het moment dat hij dat zelf wil. Dat zijn zaken die we van bij het begin hebben afgesproken. We zien dan wel hoe het verder gaat", sluit Nuyens af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties