Dit is de oorzaak voor de zware valpartij van Niki Terpstra in 'Hel van het Noorden'

Redactie
| 9 reacties
Dit is de oorzaak voor de zware valpartij van Niki Terpstra in 'Hel van het Noorden'

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Quick-Step Floors moest vorige zondag in Parijs-Roubaix al snel afscheid nemen van de Nederlandse outsider Niki Terpstra, die zwaar ten val kwam. Maar er heeft een opvallende partij de verantwoordelijkheid genomen voor die smak.

Het is namelijk fietsenmerk Specialized dat de verantwoordelijkheid neemt voor de valpartij van Terpstra op de kasseistrook van Maing naar Monchaux-sur-Écaillon. Op die kasseistrook brak plots het stuur van de Nederlander af, waardoor hij zijn wedstrijd vroegtijdig ten einde zag komen.

Fout in communicatie

Specialized zegt dat er misverstand was in de communicatie, omdat de fiets nog niet helemaal getest was op de veiligheid. En er waren enkele nieuwe aluminium onderdelen op de fiets van Terpstra, die zelf had gevraagd voor een nieuw model van fiets voor Parijs-Roubaix.

Die nieuwe onderdelen zijn echter niet bij de ploeg van Patrick Lefevere terechtgekomen. Er was dus een foutje in de communicatie. De voormalige winnaar van Parijs-Roubaix was overigens de enige van Quick-Step Floors en BORA-hansgrohe die met zo'n nieuw model reed.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties