Favoriet voor Amstel Gold Race bijt van zich af na kritiek Philippe Gilbert

Redactie
| 0 reacties
Favoriet voor Amstel Gold Race bijt van zich af na kritiek Philippe Gilbert

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag is hij één van de favorieten voor winst in de Amstel Gold Race, maar Michael Matthews weet dat winst in Nederlands Limburg niet eenvoudig wordt. De sprinter van Sunweb kwam ook nog eens terug op de kritiek van Philippe Gilbert.

"Ik wil vooral helemaal leeg over de streep komen, met het gevoel dat ik er echt alles aan gedaan heb", opent Matthews. "Winnen is niet evident, maar het is wel het doel. De vorm is prima en ik ben niet van plan om zomaar op de sprint te gokken. Extra druk door de tegenvallende kasseicampagne van de ploeg voel ik niet. Overal waar ik start leg ik mezelf al voldoende druk op.”

Veel concurrentie

Gilbert was wel niet te spreken over het koersgedrag van Matthews woensag. "Mijn ploeg had hard gewerkt om mij diep in de finale goed voorin te houden. Als ik zou aanvallen, dan sprong Gilbert gegarandeerd ook op mijn wiel. Ik heb in ieder geval respect voor wat Gilbert dit voorjaar al heeft laten zien. Ik ben benieuwd of hij zijn goeie vorm tot Luik kan doortrekken."

En Gilbert ziet hij ook als één van de topfavorieten zondag. "Naast Gilbert behoren ook Van Avermaet en uiteraard Valverde tot de grote favorieten", citeert HNB 'Bling'. Valverde is in bloedvorm en Van Avermaet is zo goed en zo veelzijdig. Maar er zijn ook snelle mannen, zoals Colbrelli en Coquard, waarmee we rekening moeten houden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties