Ploegmaat heeft gouden raad voor Tiesj Benoot: "Toen maakte ik de klik: ik kan winnen"

Redactie
| 0 reacties
Ploegmaat heeft gouden raad voor Tiesj Benoot: "Toen maakte ik de klik: ik kan winnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hij is nog altijd maar 23 jaar oud en toch lijkt hij al jaren mee te draaien in het peloton. Lotto Soudal-renner Tiesj Benoot kon echter nog steeds geen overwinning op zijn naam zetten. Tim Wellens begrijpt ploegmanager Marc Sergeant.

Sergeant heeft al vaker gezegd dat Benoot één zege nodig heeft om de ban te breken. "Er is toch een heel groot verschil tussen winnen - wat iedereen onthoudt - en een tweede of derde plek die ze vergeten", doet Wellens zijn verhaal in HLN. "Mijn eerste zege haalde ik in de Eneco Tour in 2014. Dat was persoonlijk superbelangrijk."

"Ik liet mooie namen achter mij, het was WorldTour en ik pakte in één klap de eindzege in de Eneco Tour. Toen maakte ik de klik: ik kan winnen, en ik koers om te winnen. Ik kreeg het zelfvertrouwen om te zeggen: 'Ik ben een van de allerbesten, ik wacht tot de finale en ik kan die winnen.' Daarna heb ik elk jaar nieuwe zeges behaald. Je mag niet bang zijn om te verliezen, Tiesj."

"Ik ga meer alles of niets durven spelen"

Benoot zal dan ook een andere koerstactiek hanteren. "Dat klopt. Ik denk ook wel dat die zege belangrijk is om te weten dat ik het kan. Daarom mijn klik na de Ronde. Ik ga meer alles of niets durven spelen", is de Gentenaar strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties