Wanty-Groupe Gobert trekt na 'buitengewone dag' van vorig jaar met minder ambitie naar Gold Race

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Wanty-Groupe Gobert trekt na 'buitengewone dag' van vorig jaar met minder ambitie naar Gold Race
Foto: © photonews

Vorig jaar was het Enrico Gasparotto die verrassend de Amstel Gold Race op zijn naam schreef. Maar de Italiaan is ondertussen weg bij Wanty-Groupe Gobert en dus is de ambities van de Belgische ploeg iets minder groot.

"Vorig jaar behaalden we een prachtige overwinning in de Amstel, maar we moeten erkennen dat dat een buitengewone dag was", opent Van der Schueren. "Realistisch gezien maken we zo een gebeurtenis slechts eenmaal in ons leven mee. Ik zie de Amstel Gold Race meer als een ideale voorbereiding op de Ardense klassiekers."

Nieuwe finale

Er zijn natuurlijk belangrijke verschuivingen gebeurd in de tweede Ardennenklassieker. "De nieuwe finale brengt heel wat veranderingen. De organisatoren hopen deze editie op een meer open wedstrijd. Wat effectief zal gebeuren is moeilijk te voorspellen. Ik denk dat verschillende ploegen met een compact peloton willen aankomen."

Al bleek dat vorige woensdag anders uit te draaien. "Maar in de Brabantse Pijl woensdag hebben we gezien dat dat geen evidentie is. Ik wil liever niet al te veel prijsgeven. We zullen doen wat we kunnen om te scoren. Dion Smith is snel, maar we moeten zijn staat van frisheid na 260 kilometer wedstrijd afwachten", besluit de ploegleider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties