Kan Wellens iedereen verrassen en het voorjaar van Lotto-Soudal redden? "Ik trok door in de Brabantse Pijl en het voelde echt goed"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Kan Wellens iedereen verrassen en het voorjaar van Lotto-Soudal redden? "Ik trok door in de Brabantse Pijl en het voelde echt goed"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Lotto-Soudal moet iets gaan doen wil het dit voorjaar nog redden. Met Tim Wellens hebben ze alvast een schaduwfavoriet in de rangen voor de Amstel Gold Race.

Hij is alvast piekfijn voorbereid. "Mijn voorbereiding is goed verlopen, die was bijna identiek aan vorig jaar. Het is wel zo dat ik de Ronde van het Baskenland nu in functie van het Ardense drieluik heb gereden om pas in deze periode te pieken", aldus Wellens.

"Ik heb in het verleden gemerkt dat het voor mij anders moeilijk wordt om die topvorm door te trekken tot en met Luik-Bastenaken-Luik.” De Brabantse Pijl was dan ook de eerste echte test voor het grote drieluik.

Ik hoop dat ons team zondag sterk genoeg is om een rol van betekenis te spelen

"In de Brabantse Pijl heb ik één keer fel doorgetrokken en dat gaf een goed gevoel; ik kon meteen de kloof met de koplopers dichten. Dat geeft vertrouwen voor zondag." Hij beseft ook dat de tactiek van de meeste ploegen anders zal zijn, nu de Cauberg eruit is.

"De renners die vroeger aanvielen tijdens de laatste beklimming van de Cauberg zullen het nu vroeger moeten proberen. Ik verwacht al aanvallen in de fase van de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg en Keutenberg."

Hij hoopt op een goeie dag voor Lotto-Soudal. "Ik hoop dat ons team zondag collectief sterk genoeg is om in de finale een rol van betekenis te spelen en dat ik of een ploegmaat een zeer goed resultaat kan behalen. Een exacte plaats daarop kleven is moeilijk, maar we gaan voor het hoogst haalbare.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties