Vanendert geen fan van finale zonder Cauberg: "Vrees voor sprint met zestig man"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Vanendert geen fan van finale zonder Cauberg: "Vrees voor sprint met zestig man"

In de Amstel Gold Race zal je dit jaar in volle finale niet naar de Cauberg moeten zoeken. De vroeger zo beslissende helling wordt wel nog meerdere keren bedwongen, maar in de finalelus zit hij niet meer. Jammer, volgens Vanendert.

Het doel van de organisatie was duidelijk, een minder voorspelbaar koersverloop. Jelle Vanendert, die al twee keer tweede was in Nederlands Limburg, denkt er het zijne van. "De laatste twintig kilometer stellen weinig voor", aldus de renner van Lotto-Soudal in Het Laatste Nieuws.

"Het is over mooie brede wegen, waar alles makkelijk kan samentroepen. Ik vrees voor een groepsspurt met vijftig, zestig renners." Hij vraagt zich ook af wat er mis was met de oude finale, mét Cauberg dus.

"Herbekijk de finales, we kwamen steevast met een zwaar uitgedunde groep aan de voet van de laatste Cauberg. Dan is er in de aanloop toch al stevig gekoerst. Freire werd eens gegrepen op 500 meter van de streep, Andy Schleck op 300 meter en Fränk Schleck won eens solo. Was dat niet spannend genoeg?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties