Lotto-Soudal hoopt op ideaal scenario: "Klein groepje zonder Valverde, Martin en Kwiatkowski, maar mét Wellens"
Redactie
| 17 reacties
Lotto-Soudal hoopt op ideaal scenario: "Klein groepje zonder Valverde, Martin en Kwiatkowski, maar mét Wellens"

Voor Lotto-Soudal was het nog geen goed voorjaar en de kansen om dat recht te zetten slinken zienderogen. De volgende mogelijkheid is morgen al, met de Waalse Pijl. Ploegleider Herman Frison blikt vooruit.

“We starten altijd om te winnen", aldus Herman Frison. "Ik vind dat je met die instelling moet starten, anders ben je niet ambitieus genoeg. Vorige week hebben we veel positieve signalen ontvangen. De Brabantse Pijl was heel goed met een derde en een vierde plaats maar het was de prestatie van de ploeg die in het oog sprong voor mij."

Dat werd bevestigd in de Amstel Gold Race, vond hij. "In de Amstel Gold Race heb ik ook een goede ploeg gezien met een sterke Tiesj Benoot en Tim Wellens. We zaten in een goede positie met Tiesj Benoot en we hadden dit zelf afgedwongen door de koers open te breken.

De jongens zijn enorm gebrand op een goed resultaat, ze verdienen het

De twee troeven zijn gekend. "Jelle Vanendert en Tim Wellens zijn de speerpunten van de ploeg. Wellens is in goede doen en gaat op zoek naar zijn eerste resultaat in de Waalse Pijl. Vanendert kan dan weer rekenen op zijn ervaring in deze koersen. Tosh Van der Sande en Thomas De Gendt kunnen eventueel de koers openbreken met hun aanvalslust op één van de negen hellingen."

Hij hoopt dat het tij eindelijk keert. "“De jongens zijn enorm gebrand op een goed resultaat en ik hoop voor hen dat het lukt want ze verdienen het. Ze hebben er wekenlang alles voor gedaan en dan is het logisch dat je beloond hoopt te worden. Het ideale scenario is dat er een kleine groep renners naar de meet rijdt zonder Valverde, Martin en Kwiatkowski, maar wel mét Wellens."

Selectie Lotto Soudal: Sander Armée, Sean De Bie, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Tomasz Marczynski, Tosh Van der Sande, Jelle Vanendert en Tim Wellens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties