Delegatieleider komt terug op historisch goud op de ploegkoers: "Van spel op training naar wereldtitel"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Delegatieleider komt terug op historisch goud op de ploegkoers: "Van spel op training naar wereldtitel"
Foto: © photonews

De allereerste keer dat de ploegkoers bij de vrouwen op het programma van het WK baanwielrennen stond, was het meteen prijs voor de Belgen. Delegatieleider Koen Beeckman was uiteraard in de wolken.

"Dat is iets speciaals", aldus Beeckman aan Wielerkrant. "Om het eerste wereldkampioenschap ooit te winnen, is heel mooi." Helemaal onverwacht was het niet. "We wisten dat we bij de favorieten waren na de Europese titel. De kans zat erin, maar de koers moet nog altijd gereden worden."

Vooral qua techniek hadden de Belgen een voorsprong. "Dat is belangrijk, die aflossingen en hoe je in de piste komt. De Australiërs waren ook sterk, maar gingen twee keer tegen de grond." Jolien D'Hoore en Lotte Kopecky waren er beter op getraind.

Spel op training

De Belgen doen het immers al even als trainingsafsluiter. "Onze meisjes doen dat graag op training, een beetje koppelkoers aan het einde. Het is luchtig en leuk. Bovendien is het goed voor de coördinatie. Je leert die fiets volledig beheersen."

Ook De Ketele en De Pauw staken meer dan een handje toe. "Moreno en Kenny hebben gekoppeld met Jolien en Lotte. Zo kregen ze heel wat tips. Dit is voor het hele team een heel mooie wereldtitel", sloot Beeckman af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen
12/12/2021 Val di Sole
18/12/2021 Rucphen

Nieuwste reacties