Wielrenners na tragische dood Scarponi: "Gelukkig ben ik nog maar twee keer omvergereden"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Wielrenners na tragische dood Scarponi: "Gelukkig ben ik nog maar twee keer omvergereden"

Het peloton werd gisteren opgeschrikt door de tragische dood van Michele Scarponi. Het was nogmaals het droevige bewijs van hoe kwetsbaar je als fietser in het verkeer bent.

Denk maar aan de auto die vorig jaar John Degenkolb en zijn ploegmaats van de baan reed. "Zo'n ongeval is en blijft tragisch. Het drukt je met de neus op de feiten. Het kan ons ook overkomen. het is heel erg wat er gebeurd is", aldus De Gendt bij Sporza.

9 op de 10 keer ligt het niet aan ons

"Elke dag passeert er wel een auto op 5 centimeter van mijn elleboog. Gelukkig ben ik in heel mijn carrière nog maar 2 keer omvergereden. Zonder erg, maar het moet maar een keer slecht aflopen. Ik zit op een fiets, zij in een blikken doos. Dat vergeten ze dikwijls. Toch geven ze ons de schuld. We rijden niet op het fietspad en zulke dingen, maar 9 op de 10 ligt het niet aan ons."

Ook Bram Tankink kan erover meepraten. "We zijn allemaal wielrenners. We gaan dagelijks trainen. Dat maakt het zo heftig. Het treft ons allemaal. Met de fiets rijden, is altijd gevaarlijk. Hoe vaak schrik ik niet op training van een auto? Soms gaat het maar net goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

07/03/2021 Paris-Nice
10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo

Nieuwste reacties