Belgische revelatie van de Ardennen reageert na 24e plek in Luik-Bastenaken-Luik

Redactie
| 0 reacties
Belgische revelatie van de Ardennen reageert na 24e plek in Luik-Bastenaken-Luik

Na zijn derde plek in de Waalse Pijl was het in Luik-Bastenaken-Luik uitkijken naar de prestatie van onze jonge landgenoot Dylan Teuns. Teuns werd uiteindelijk 24e, op 24 seconden van winnaar Alejandro Valverde.

"De benen waren goed, maar niet super zoals afgelopen woensdag in de Waalse Pijl", doet de BMC-renner zijn verhaal bij Sporza. "Ik was heel blij met mijn vrije rol. Maar het was een zware koers, het ging snel en je moest echt vechten voor je positie."

Van Avermaet

Bij BMC was het plannetje om man van het voorjaar Greg Van Avermaet uit te spelen indien hij nog mee was. "Als Greg de Roche-aux-Faucons zou overleven en ook Saint-Nicolas, dan zouden we zijn kaart trekken in de sprint. Dat hebben we gedaan, maar Valverde kloppen in zo'n sprint lukt bijna niet."

Teuns had in 2016 een beter gevoel in Luik. "Voor mij persoonlijk zat er geen beter resultaat in. Ik voelde dat mijn benen volliepen toen Martin versnelde. Vorig jaar voelde ik me net iets beter in de finale, nu was het in de slotkilometer echt op", besluit Teuns.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties