Duidelijke taal van Patrick Lefevere: "Nu begint mijn werk"

Redactie
| 8 reacties
Duidelijke taal van Patrick Lefevere: "Nu begint mijn werk"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Quick-Step Floors was het een meer dan prima voorjaar met onder meer de overwinningen in de Ronde, de Amstel en Dwars door Vlaanderen. Voor Patrick Lefevere komen er nu belangrijke weken aan.

Lefevere moet namelijk op zoek naar sponsors voor het voortbestaan van de ploeg. "De klassiekers zijn gedaan, nu begint mijn werk", aldus Lefevere in HLN. "Ik heb lastige weken voor de boeg. De deadline is 30 juni. Maar ik denk niet dat er veel renners staan te springen om het team te verlaten. Beter dan we gedaan hebben, kan niet."

"Van februari tot nu doen we overal mee, en de ploeg is sterker in de breedte"

Met 12 podiumplaatsen in de 14 klassiekers van het voorjaar kan Lefevere absoluut niet klagen. "Bij sponsors gaat het om visibiliteit - die hebben we - en om zeges. Daarin staan we op kop, ook in de WorldTour. Van februari tot nu doen we overal mee, en de ploeg is sterker in de breedte."

"Zelfs in de drie grote rondes doen we mee, vorig jaar eindigden we drie keer in de top tien. Ik zal eerst met de bestaande sponsors spreken. Het zou onbeleefd zijn om die mensen de boom in te jagen. Als we de toekomst van de ploeg nu niet rondkrijgen, ligt het zeker niet aan de renners", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties