Duidelijke taal van Patrick Lefevere: "Nu begint mijn werk"
Redactie
| 8 reacties

Patrick Lefevere gaat na schitterend voorjaar op zoek naar sponsors om behoud ploeg te verzekeren

Duidelijke taal van Patrick Lefevere: "Nu begint mijn werk"

Voor Quick-Step Floors was het een meer dan prima voorjaar met onder meer de overwinningen in de Ronde, de Amstel en Dwars door Vlaanderen. Voor Patrick Lefevere komen er nu belangrijke weken aan.

Lefevere moet namelijk op zoek naar sponsors voor het voortbestaan van de ploeg. "De klassiekers zijn gedaan, nu begint mijn werk", aldus Lefevere in HLN. "Ik heb lastige weken voor de boeg. De deadline is 30 juni. Maar ik denk niet dat er veel renners staan te springen om het team te verlaten. Beter dan we gedaan hebben, kan niet."

"Van februari tot nu doen we overal mee, en de ploeg is sterker in de breedte"

Met 12 podiumplaatsen in de 14 klassiekers van het voorjaar kan Lefevere absoluut niet klagen. "Bij sponsors gaat het om visibiliteit - die hebben we - en om zeges. Daarin staan we op kop, ook in de WorldTour. Van februari tot nu doen we overal mee, en de ploeg is sterker in de breedte."

"Zelfs in de drie grote rondes doen we mee, vorig jaar eindigden we drie keer in de top tien. Ik zal eerst met de bestaande sponsors spreken. Het zou onbeleefd zijn om die mensen de boom in te jagen. Als we de toekomst van de ploeg nu niet rondkrijgen, ligt het zeker niet aan de renners", besluit Lefevere.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties