Lotto Soudal-renner Tim Wellens niet helemaal ontevreden na Ardennenklassiekers
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Tim Wellens minder ontgoocheld na Luik dan na Waalse Pijl

Lotto Soudal-renner Tim Wellens niet helemaal ontevreden na Ardennenklassiekers

Tim Wellens had zijn zinnen gezet op het Ardennenluik en liet zich ook opmerken in de finale van Luik-Bastenaken-Luik. Hij kon zijn aanvallend koersgedrag echter niet omzetten in een mooie ereplaats. Wellens werd 35e in Luik.

"Ik ben minder ontgoocheld dan woensdag na de Waalse Pijl", zegt Wellens. "Ik wist dat ik op Saint-Nicolas tekort zou komen wanneer de allerbesten zouden aanzetten, daarom heb ik geanticipeerd. Toen we met acht renners de achtervolging hadden ingezet, vormden we een mooie groep, maar het draaide niet voldoende rond."

Wellens solo

Wellens probeerde het dan maar solo om vooraan te raken. "Daarna reed ik alleen naar de enige koploper toe, maar op de Saint-Nicolas was ik eraan voor de moeite. Dat was de beste kans die ik had om voorop te blijven of met de besten naar de finish te gaan. Al bij al mag ik tevreden zijn over mijn poging. Ook op het Ardens vierluik moet ik niet ontevreden terugkijken."

Maar met ook in de Waalse Pijl slechts een 18e plek, was er geen mooie notering voor Wlelens. "Enkel het verhoopte resultaat is uitgebleven, dat is het verschil met de absolute top. In de Amstel en vandaag heb ik kunnen meespelen, maar was ik net niet voldoende sterk om met de besten te wedijveren voor een topresultaat. Die stap hoop ik in de toekomst te zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/09/2020 WK
29/09/2020 - 03/10/2020 BinckBank Tour
30/09/2020 Waalse pijl
03/10/2020 - 25/10/2020 Giro
04/10/2020 Luik-Bastenaken-Luik

Nieuwste reacties