Steels over hét wondervoorjaar: "Geschiedenis geschreven"

Redactie
| 0 reacties
Steels over hét wondervoorjaar: "Geschiedenis geschreven"

Voor Quick-Step Floors kan het voorjaar echt niet stuk. Ze wonnen heel wat mooie koersen en domineerden ook het koersverloopt. Met Gilbert schoten ze ook twee hoofdvogels af met de Amsterl Gold Race én de Ronde van Vlaanderen.

"Ik denk dat we geschiedenis geschreven hebben door in iedere klassieker het podium te halen", aldus ploegleider Tom Steels bij Sporza. "We hadden liever gehad dat Daniel Martin won in Luik, want hij verdient dat. Maar op Valverde stond geen maat. Valverde zal zijn eeuwige concurrent blijven.

"Als team hebben we sterk gereden en tweede worden is ook geen schande. Valverde is een fenomeen." Na het rampjaar 2016 wat klassiekers betreft, was het er dit jaar wel meteen boenk op. "Dit jaar is het beginnen lopen vanaf de eerste wedstrijd. We hebben in alle rittenkoersen etappes gewonnen en alle klassiekers mee gedomineerd."

Alle klassiekers mee gedomineerd

-Tom Steels

"Elk jaar start je vanaf nul en probeer je iedereen op een lijn te krijgen. Gilbert was super dit voorjaar en de ploeg achter hem was schitterend. De aanvalskracht en grinta van Gilbert hadden ook een positief effect op de ploeg."

En na die start bleef het maar feest in het blauwe kamp. "Het is een cliché, maar eens je in een positieve spiraal zit, gaat alles vanzelf. Chapeau aan al onze renners. Ze koersen gewoon graag. Veel moeten we hen niet zeggen om er voor te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties