Wuyts duidelijk: "Gilbert had Valverde kunnen tegenhouden"
Redactie
| 10 reacties
Wuyts duidelijk: "Gilbert had Valverde kunnen tegenhouden"

Het Belgische voorjaar was al super, maar het had nog beter kunnen gaan voor onze landgenoten. In de laatste koersen misten we immers onze favoriet.

Er stond geen maat op Valverde in Luik, maar Sporza-commentator Michel Wuyts is duidelijk. "Gilbert had zeker iets kunnen doen. Vooral met dat wedstrijdverloop. Het was een gesloten koers, maar wel een slopende koers. De Gilbert van dit seizoen had misschien wel kunnen beletten dat Valverde won."

De Belgische kampioen koerst immers offensief. "Gilbert is een ondernemende renner, Valverde wacht af. Als je meegaat in dat spelletje en je gaat met de Spanjaard naar de streep, dan hang je. Gilbert had kunnen beletten dat dat gebeurde."

Verder niets dan respect voor Valverde. "Hij heeft perfect begrepen hoe hij die koersen moet rijden: niet te veel kruit verschieten onderweg, je goed omringen, lang genoeg wachten en dan onweerstaanbaar gebruik maken van zijn grootste kwaliteit. Hij heeft heel veel power voor weinig gewicht. Als hij vertrekt, kan bijna niemand volgen."

Op zijn 37ste doet hij het toch maar weer. Wuyts kent zijn geheim. "Arbeidsernst. Hij valt niet stil in de winter. Hij heeft geen nood aan decompressie na een seizoen. Ik denk dat hij zich nooit meer dan drie of vier dagen rust veroorlooft, dan heeft hij weer zin in de fiets. Hij is altijd al in vorm op de eerste ploegstage. Dat is indrukwekkend."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/02/2020 Masters
29/02/2020 Omloop het Nieuwsblad
01/03/2020 Kuurne-Brussel-Kuurne
07/03/2020 Strade Bianche
08/03/2020 - 15/03/2020 Paris-Nice

Nieuwste reacties