Bergrit in zware omstandigheden levert... massasprint op, Albasini pakt hem!
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Bergrit in zware omstandigheden levert... massasprint op, Albasini pakt hem!
Foto: © photonews

De eerste rit in lijn in de Ronde van Romandië kende heel wat hoogtemeters, maar toch werd er met een stevige groep gesprint voor de zege in apocalyptische omstandigheden.

Sander Armée kleurde de zware eerste etappe van de Ronde van Romandië. De winnaar van de bergtrui vorig seizoen, maakt er duidelijk opnieuw een doel van. Hij kwam als eerste boven op de beklimmingen onderweg.

Hij was samen met Debesay, de Eritreër die verloren reed in Luik-Bastenaken-Luik (bekijk HIER nogmaals die beelden), de laatste overlever van een vroege vlucht en werd pas op iets meer dan zes kilometer van de streep gegrepen.

De slotklim was toen al een tijdje aan de gang en Gesik gooide als eerste een bommetje, hij kreeg onder meer De La Cruz mee, maar ze liepen op een counter van Roman Kreuziger. Het bleef maar aanvallen regenen en ook Roglic, Van Garderen en Izaguirre tekenden present.

Een pretje was het niet, daar in Romandië. Het regende zwaar tot aan de finish en het was afzien geblazen voor de renners. Uiteindelijk ging toch een vrij grote groep de laatste kilometer in. Zelfs Felline, de leider na de proloog én Tosh Van der Sande waren nog mee voorin.

In de laatste kilometer ging het bergaf en de uitgebreide groep stortte zich naar beneden. Michael Albasini haalde het in zijn Ronde van Romandië voor Ulissi, Herrada, Berhane en Froome. Felline blijft leider, Armée start morgen in de bergtrui.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

28/11/2020 GP Kortrijk
05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere

Nieuwste reacties