Keisse kan meespreken van agressie: "Gelukkig sloeg hij niet meer toen ik op de grond lag"
Redactie
| 1 reacties
Keisse kan meespreken van agressie: "Gelukkig sloeg hij niet meer toen ik op de grond lag"

Wat Yoann Offredo op maandag overkwam, wens je niemand toe. Hij werd op training aangevallen door een automobilist en diens passagier. Hij werd aangepakt met een baseballbat en een mes.

Ook in België werden renners al aangevallen. “In een smal straatje kwam een auto recht op mij af", aldus Keisse in Het Nieuwsblad. "Omdat ik met een fiets kan rijden, kon ik net op tijd uitwijken. Maar dat was een straat waar kinderen speelden en een kind was altijd los onder die auto terechtgekomen."

"Om die reden draaide ik me om, om verhaal te halen bij die man. Alleen had ik dus de verkeerde voor, precies zoals Offredo maandag de verkeerde is tegengekomen. Zodra hij uitstapte, haalde hij uit. Gelukkig sloeg hij niet meer toen ik groggy op de grond lag", sloot hij af.

Hij haalde een aanvalswapen uit zijn koffer, gelukkig konden we hem afschudden

Keisse is niet alleen. “In Brakel ben ik één keer echt moeten vluchten”, zegt Stijn Vandenbergh. “Een automobilist vond dat ik in zijn weg reed en maakte mij op alle mogelijke manieren duidelijk dat hij maar één ding wilde doen: mij omver rijden.”

Keukeleire kon ook maar net ontsnappen. "Op het EK voor beloften in Hooglede moesten we in Oudenburg op de weg rijden, want er was geen fietspad. Een automobilist kon dat niet hebben en begon zich op te winden. Even later kwamen we hem tegen aan een kruispunt. Die man stapte uit, liep naar zijn koffer en haalde er iets uit. Het was geen knuppel, maar wel een aanvalswapen, bedoeld om ons te slaan. We hebben hem toen gelukkig kunnen losschudden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

27/11/2021 Kortrijk
28/11/2021 Besançon
04/12/2021 Boom
05/12/2021 Antwerpen
11/12/2021 Essen

Nieuwste reacties