Gilbert en Van Avermaet verdienen fooi in vergelijking met andere sporters
Redactie
| 30 reacties
Gilbert en Van Avermaet verdienen fooi in vergelijking met andere sporters
Foto: © photonews

De koers is van ons, dat was de conclusie na het klassieke voorjaar. De Belgen deden het uitstekend en regen de overwinningen aan elkaar, maar superrijk werden ze daar niet van.

Zeker wanneer je het prijzengeld in de klassiekers vergelijkt met wat er in andere sporten zoals golf en tennis verdiend kan worden. Gilbert haalde 52.590 euro binnen aan prijzengeld, Van Avermaet fietste 97.465 bij elkaar, berekende Het Laatste Nieuws.

Dat moeten ze doorgaans nog eens delen met de hele ploeg. In andere sporten is dat wel anders. Zo verdiende Goffin tot nu toe al 881.000 euro en mocht golfer Thomas Pieters op de acht tornooien die hij speelde al anderhalf miljoen bijschrijven.

Thomas Pieters streek al anderhalf miljoen op dit jaar

"Tennis en golf zijn grote mondiale sporten, wielrennen is in de wereld gezien nog altijd een kleine sport. Ze is groot in Vlaanderen, er zijn nog wat Nederlanders, Britten, Fransen, Italianen en Spanjaarden, maar dan stopt het al een beetje", aldus sporteconoom Trudo Dejonghe.

De Ronde van Frankrijk is de uitzondering, maar daar wordt met 2,3 miljoen euro ook een stuk minder geld uitgedeeld dan op bijvoorbeeld Rolan Garros, waar de prijzenpot steeg naar 36 miljoen euro. Wielrenners moeten het vooral van hun loon hebben.

Na de toppers schiet niet veel over

"Het voordeel van Van Avermaet en Gilbert is dat ze met hun zeges en hun hoge positie op de wereldranking een hoger loon kunnen onderhandelen. En de helpers die bewijzen dat ze die punten ondersteund hebben, kunnen ook hun loon verhogen", gaat Dejonghe verder.

"De toppers verdienen goed geld, maar als zij al 1 of 2 miljoen opstrijken in een ploeg van 28 renners met een budget van 10 miljoen euro, dan weet je dat er voor de rest niet zo veel overblijft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

06/04/2020 - 11/04/2020 Ronde van het Baskenland
08/04/2020 Scheldeprijs
12/04/2020 Parijs-Roubaix
15/04/2020 Brabantse Pijl
19/04/2020 Amstel Gold Race

Nieuwste reacties