Telenet Fidea Lions van Sven Nys maken opvallende zomertransfer bekend

Redactie
| 0 reacties
Telenet Fidea Lions van Sven Nys maken opvallende zomertransfer bekend

De renners van Telenet Fidea zijn donderdag op stage vertrokken naar het Spaanse Mallorca. De ploeg van Sven Nys zal daar tot 9 mei verblijven en wil daar de eerste basis voor de komende winter leggen. Er werd bovendien ook een zomeraanwinst voorgesteld.

Zo start het team onder meer in de Baloise Belgium Tour, de Ster ZLM Toer en de Ronde van Wallonië. "We hebben het programma voor de zomer een beetje omgegooid omdat we bewust naar wat meer kwaliteit gezocht hebben", legt Sven Nys uit bij zijn ploeg.

Mét Baestaens

"Zo kunnen onze renners ook in de zomer op een hoger niveau meedraaien en we hopen dat ze daar sterker van worden", aldus de teammanager. Telenet Fidea krijgt deze zomer wel een (tijdelijke) versterking bij de ploeg. Vincent Baestaens, die sinds dit jaar een eenmansploeg vormt, komt in de zomer voor Telenet Fidea rijden.

Alleen is het voor Baestaens zo goed als onmogelijk om een wegprogramma af te werken. "Telenet Fidea Lions van zijn kant kon voor bepaalde wedstrijden nog een extra man gebruiken, dus is deze tijdelijke samenwerking voor beiden een meerwaarde", staat er te lezen. Op 1 september gaat Baestaens opnieuw zijn eigen weg op.

Programma van Telenet Fidea voor de zomer 2017:

27/4 - 9/5: stage Mallorca
14/5: Verrebroek
17/5: Puivelde
24/5 - 28/5: Baloise Belgium Tour
3/6: Heistse Pijl
11/6: Ronde van Limburg
14/6 ? 18/6: Ster ZLM Toer
25/6: BK Antwerpen
28/6: Oetingen
3/7: Schaal Schoeters
11/7: Houtem ? Vilvoorde
22/7  - 26/7: VOO Tour de Wallonie
18/8 - 30/8: stage Mallorca
2/9 Ploegvoorstelling en fandag
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties