Geen zwart gat bij Tom Boonen: "Ook al ben ik ervan overtuigd dat hij nog twee jaar had kunnen doorrijden"

Redactie
| 24 reacties
Geen zwart gat bij Tom Boonen: "Ook al ben ik ervan overtuigd dat hij nog twee jaar had kunnen doorrijden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vandaag zijn alle ogen nog een laatste keer op Tom Boonen gericht met zijn afscheidswedstrijd 'Tom says Thanks'. Ploegleider Wilfried Peeters denkt dat zijn poulain niet in een zwart gat zal vallen.

Boonen heeft het alvast druk gehad de laatste weken. "Bang dat hij in een zwart gat gaat vallen, ben ik niet", opent de ex-ploegleider van Boonen in HNB. "Ook al ben ik ervan overtuigd dat hij nog twee jaar had kunnen doorrijden. Mocht Tom een renner van een ander niveau geweest zijn, hij had dat ook gedaan."

Maar Peeters maakt ook een kanttekening. "Alleen: als je zo veel gewonnen hebt en de laatste twee jaar is het wat minder, krijg je toch maar kritiek. Dan is het beter dat je stopt", zegt Peeters. "Het enige wat ik hem gezegd heb, is dat hij goed moeten weten wat hij wil in de toekomst. Renners zijn gewend alle dagen weg te zijn."

'Gepensioneerd'

"Tom gaat nooit de man worden die van 8 tot 4 werkt om vanaf 4 uur met zijn kindjes aan de open haard te zitten. Maar ik ben er gerust op. Deze week zei hij het al: 'Fitte, ik heb geen vijf minuten tijd meer. Zoals een echte gepensioneerde. Die mannen hebben ook nooit tijd.'"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties