Ritwinnaar Viviani heeft lof voor Tour-favoriet: "Fantastisch dat Froome dat wou doen"
Redactie
| 0 reacties

Elia Viviani is Froome en ploegmaats dankbaar na sprintzege in Ronde van Romandië

Ritwinnaar Viviani heeft lof voor Tour-favoriet: "Fantastisch dat Froome dat wou doen"

Elia Viviani stond al een tijdje droog, maar kon vrijdag in de Ronde van Romandië voor het eerst sinds lang nog eens de handen in de lucht steken. In de massasprint bleef hij Colbrelli en Schwarzmann voor.

Viviani was zijn ploegmaats erg dankbaar na zijn sprintzege. "Ze waren ongelooflijk", opent de Sky-renner. "Eerst met achtervolgingswerk op de vlucht, nadien met de perfecte lead-out richting spurt. Ik moet hen allemaal bedanken. Dat ook Chris Froome op één kilometer voor de streep deel uitmaakte van mijn treintje, dat was fantastisch."

'Geen tijd verliezen'

Froome is één van de topkandidaten voor eindwinst in Romandië. "Hij wou geen tijd verliezen, maar hij zei me dat hij blij was de lead-out voor me mee te kunnen doen", citeert HNB de Italiaan.

"Het was lang geleden dat ik won. Van de Driedaagse De Panne-Koksijde vorig seizoen, meer dan een jaar geleden. Zoiets is niet makkelijk voor een spurter. Dit jaar behaalde ik al zeven tweede plaatsen, maar nu eindelijk een grote overwinning", besluit de snelle Viviani.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

05/12/2020 Cyclocross Boom
06/12/2020 Dendermonde
13/12/2020 GP Zonhoven
19/12/2020 Cyclocross Asper-Gavere
20/12/2020 Namen

Nieuwste reacties