Tom Boonen voor zijn afscheidskoers: "Dit wilden we de mensen gunnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Mol
| 9 reacties
Tom Boonen voor zijn afscheidskoers: "Dit wilden we de mensen gunnen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle ogen zijn vandaag gericht op Tom Boonen, die op 'Tom says Thanks' afscheid neemt van heel wat (ex-)collega's en fans. Voor de start kwam hij nog eens terug op zijn afscheid.

"Het is een beetje de afsluiting van een heel drukke periode geweest", zei Boonen vlak voor de start van zijn laatste wedstrijd. "Het afscheid nemen is al een tijdje bezig. Het afscheid van vandaag is iets dat we de mensen wilden gunnen omdat het de voorbije wedstrijden niet mogelijk was om daar heel lang bij stil te staan."

'Starten, aankomen en de bus in'

En nu is er meer tijd om zijn talrijke fans te groeten. "Het was starten, aankomen en de bus in. Nu heeft iedereen tijd, dus het is een heel andere manier om de koers te beleven dan in een grote wedstrijd", vervolgt Boonen, die in mei weinig met de wielersport zal bezig zijn. "Ik heb de maand mei voor mezelf gehouden."

"Dan ga ik enkel dingen doen die ik graag doe, maar vanaf juni zal ik toch iets meer in de wielerwereld verschijnen", zegt Boonen. "Wie er bij de start bij moet op de eerste rij? Laten we beginnen met Maarten Wynants, want die heeft heel wat afgezien met mij op training. En ik heb genoeg gezaagd tegen hem", lacht Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties