Yates wint koninginnenrit in de Ronde van Romandië, Armée haalt bergtrui binnen

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Yates wint koninginnenrit in de Ronde van Romandië, Armée haalt bergtrui binnen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In de Ronde van Romandië kregen we vandaag de koninginnenrit met heel wat beklimmingen. Spek voor de bek voor Sander Armée die met aan lange vlucht zijn bergtrui vastlegde. Uiteindelijk gingen Yates en Porte naar de meet.

We kregen in de zwaarste rit van de Ronde van Romandië opnieuw een aangename koers te zien, mét opnieuw Sander Armée in de aanval. Hij wou zijn bergtrui veiligstellen met enkel nog de tijdrit op het programma morgen.

Dat lukte ook voor de Belg van Lotto-Soudal. Hij verzekerde zich van de winst in het bergklassment op de voorlaatste klim van de dag. Tosh Van der Sande ging ook in de aanval, maar waaide eruit op een beklimming. Toch kon hij nog terugkeren.

In het zog van Simon Yates ontsnapte hij uit het peloton en vloog hij opnieuw naar de vluchters toe. Vooral Simon Yates kon een goeie zaak doen in het klassement, vreemd dat het peloton net hem liet rijden.

Bij aanvang van de slotklim zat Froome heel ver achterop, hij moest lossen uit het peloton en mocht een derde zege in de Ronde van Romandië helemaal uit zijn hoofd zetten toen Porte en Van Garderen er elk een fikse ruk aan gaven.

Ontketende Porte

Voorin gebeurde hetzelfde met Van der Sande en Armée, voor wie het hoogste doel toen al binnen was. Porte maakte zich los uit het peloton en reed naar Buchmann, Yates en de verrassende marokkaanse kampioen Ait El Abdia.

Buchmann en El Abdia moesten er al snel af en het zou tussen Yates en Porte gaan voor de dagzege. Yates pakte het met zijn superieure sprint de zege en wordt de nieuwe leider. Hij moet vooral naar Porte kijken in de tijdrit van morgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties