Lotto Soudal-Belg met mooie troostprijs naar huis: "Ik heb genoten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Lotto Soudal-Belg met mooie troostprijs naar huis: "Ik heb genoten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen ritzege voor Lotto Soudal in de Ronde van Romandië, maar de Belgische formatie heeft wel een week lang mee de koers gekleurd. Voor Sander Armée volgde er met de bergtrui nog een mooie troostprijs.

Armée had de bergtrui al veroverd, vandaag stond er nog een tijdrit op het programma. "Ik voel mij eigenlijk nog redelijk fris. Dat wil zeggen dat de conditie goed is", opent Armée bij zijn team. "Vandaag tijdens de tijdrit had ik nog altijd goede benen, maar ik was er mentaal niet helemaal meer bij. Wanneer je de bergtrui wint is het genieten, dus dat deed ik."

Vorig jaar won Armée ook al de bergtrui in Romandië. "De bergtrui was geen hoofddoel bij aanvang van de Ronde van Romandië, aanvallend koersen was het grote doel. In de eerste rit had ik veel punten gesprokkeld voor de bergtrui. Toen besloot ik om er toch voor te gaan. Ik vind dat we kunnen spreken van een geslaagde Ronde van Romandië."

Géén ritzege

"We hebben de koers kleur gegeven en we winnen het bergklassement. Een ritoverwinning zou het plaatje helemaal compleet hebben gemaakt, maar met een beetje meeval lukt het me volgende Ronde van Romandië wel om die ritzege te behalen. Dat we gisteren met drie in de ontsnapping reden was een speciaal moment én echt heel fijn koersen", besluit Armée.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties