Zus van overleden Wouter Weylandt reageert vol ongeloof na prijs voor beste daler in de Giro

Redactie
| 9 reacties
Zus van overleden Wouter Weylandt reageert vol ongeloof na prijs voor beste daler in de Giro

Elke Weylandt is de zus van Wouter Weylandt, de onfortuinlijke renner die na een zware valpartij met dramatische gevolgen om het leven kwam in de Giro. Zus Elke is PR-manager van Trek-Segafredo en reageerde op het feit dat er een prijs komt voor de beste daler in de Giro.

"Toen ik het nieuws van die geldprijs hoorde, vond ik het te zot voor woorden", opent Elke Weylandt in HLN. "Ook de timing is ongelukkig. Er is pas een jonge Amerikaanse renner, Chad Young, dodelijk verongelukt bij een afdaling. En het ongeval van Wouter in de Giro is ook maar zes jaar geleden. Het wielrennen is al meer dan zwaar genoeg."

De zus van de overleden renner vraagt zich dan ook af waarom er zoiets in het leven geroepen wordt. "Waarom moet je dan net het gevaarlijkste onderdeel nog meer stimuleren om onverantwoorde risico's te nemen? Dat snap ik niet. Ik vermoed dat WorldTour-teams zich daar niet aan zullen wagen. Maar het valt niet uit te sluiten dat kleinere teams wel druk op renners leggen, of de renners op zichzelf."

Nibali

Al beseft Elke Weylandt als geen ander dat dalen belangrijk is. "Iedereen kent de beelden van Nibali die als een adelaar naar beneden duikt. Het is een vaardigheid apart. Renners zullen sowieso het onderste uit de kan halen. Op zich heb ik geen probleem tegen het belonen van de beste daler, maar ze kunnen dat perfect doen zonder het op voorhand aan te kondigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties