Bierprijs in de Giro? Tom Dumoulin en Laurens Ten Dam schuiven hun 'kopman' naar voor

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Bierprijs in de Giro? Tom Dumoulin en Laurens Ten Dam schuiven hun 'kopman' naar voor

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De prijs voor 'beste daler' in de Giro d'Italia mag dan geschrapt zijn, de organisatie van de Ronde van Italië heeft een andere opvallende prijs in het leven geroepen: 100 flesjes bier voor de renner die de zwaarste rit overleeft. Tom Dumoulin en Laurens Ten Dam schuiven hun favoriet naar voor.

De 16e rit in de Giro is de koninginnenrit. De renners krijgen dan onder meer de Stelvio en Mortirolo voorgeschoteld. De Giro-organisatie wil ook de niet-klimmers belonen en zal daarom 100 flesjes bier uitreiken aan de zwaarste renner die deze etappe uitrijdt.

En dat zorgde al voor hilarische reacties bij Team Sunweb, want met Tom Stamsnijder (90 kilo) heeft het een grote 'favoriet' binnen de rangen om de prijs in huis te halen.

"Daarom lieg je over je gewicht, Tom! Je wist natuurlijk dat dat nog eens van pas ging komen", liet kopman Tom Dumoulin al weten. Ploegmaat Laurens Ten Dam bombardeerde Stamsnijder zelfs al tot kopman. "Verandering van de plannen. Tom Stamsnijder zal tot en met de 16e etappe beschermd worden. En hij moet elke ochtend twee borden pasta eten", aldus Ten Dam.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties