Greipel verklapt wat zijn doel is in de Giro

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Greipel verklapt wat zijn doel is in de Giro

Net als vorig jaar verschijnt André Greipel ook dit jaar weer aan de start in de Ronde van Italië. De Duitse sprinter van Lotto Soudal hoopt iets te tonen met zijn ploeg en heeft ook al een duidelijk doel voor ogen.

“Ik ben blij om terug te keren naar de Giro. Een ritzege behalen is opnieuw mijn doel dit jaar. Het was een zwaar voorjaar, waarin ik veel rittenkoersen heb gereden zoals Abu Dhabi Tour, Parijs-Nice, Ronde van Catalonië en ook een aantal kasseiklassiekers. Na Parijs-Roubaix nam ik even rust om zowel fysiek als mentaal te herstellen", klinkt het in een persboodschap van Lotto.

"Na een week hervatte ik de trainingen. Misschien heb ik enkele dagen nodig om in het ritme te komen, zoals vorig jaar. Toen was het eerste weekend geen succes, maar na enkele dagen werd ik beter en beter, maar uiteraard zeg ik geen nee tegen de eerste Maglia Rosa in de 100ste Giro. Uiteraard moeten we realistisch zijn: één etappe winnen in een Grote Ronde is al een sterke prestatie.”

Vroeger weg uit Giro?

Toch is Greipel niet zeker of hij de Giro zal uitrijden. “Laat ons zeggen dat het parcours van de laatste week niet op mijn lijf geschreven is. Zowel ikzelf, de ploeg als de Giro-organisator hebben graag dat ik hier aan de start kom, maar we moeten ook een goeie balans vinden in mijn wedstrijdschema om onze doelstellingen na te streven. Dus de kans bestaat dat ik de Giro vroeger verlaat. Maar we verkiezen uiteraard een deelname aan een fantastische koers als de Giro boven een alternatief programma.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties