De Plus: "Ze noemen mij al The Shadow"

Redactie
| 2 reacties
De Plus: "Ze noemen mij al The Shadow"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In zijn eerste Giro kijkt Laurens De Plus van Quick-Step zijn ogen uit. Ook al was de rit van gisteren voor het grootste deel een saaie bedoening, wat de jongeling ook grif toegeeft.

"Dat kan ik goed geloven", aldus De Plus in Het Nieuwsblad. "Voor ons was het ook een beetje saai, natuurlijk. 224 kilometer koers, waarvan zeventig kilometer of zo rechtdoor naast een snelweg. Je vraagt je toch af wie daar iets bij te winnen heeft. De renners niet en de kijkers al helemaal niet, natuurlijk. Al een geluk dat ploegleider Bramati dan wat lollekes vertelt over de ploegradio.”

Grappig waren ze zeker, maar De Plus kan het zich niet meer helemaal herinneren. "Ik ben de clou vergeten. Het ging over die acteur die vandaag in de karavaan zat. Jammer, het was een goeike.”

Leren van Jungels

Intussen ziet zijn ploegleider in hem een potentiële top-vijf in het eindklassement van een Grote Ronde. “Is het waar? Het eerste dat ik daarvan hoor. Ik ga daar zelf geen uitspraken over doen. Er zijn er genoeg die dat voorspeld hebben en zelfs nooit in de buurt zijn gekomen. Nu zit ik in de leerfase. De Giro is mijn Hogeschool van de Grote Rondes.”

In tussentijd probeert hij zoveel mogelijk kennis uit kopman Bob Jungels te persen. “Inderdaad. Bob is ook iemand die graag uitleg geeft. Ze noemen mij in de ploeg al The Shadow, omdat ik altijd in zijn wiel zit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties