Van Aert waagt zijn kans op de weg en denkt aan één klassieker in het bijzonder: "Misschien wedstrijd die mij het beste zou liggen"

Redactie
| 3 reacties
Van Aert waagt zijn kans op de weg en denkt aan één klassieker in het bijzonder: "Misschien wedstrijd die mij het beste zou liggen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert zal tijdens het klassieke voorjaar in 2018 zijn kans wagen op de weg. De wereldkampioen veldrijden wil zien wat hij tijdens de klassiekers kan betekenen en hoopt alvast dat hij zich kan tonen tijdens... Parijs-Roubaix.

"Het lijkt me verstandig om zoveel mogelijk te proeven van het voorjaar, tot en met Roubaix. Dat wordt de moeilijkste koers om startrecht te krijgen met onze ploeg, maar het is misschien ook wel de wedstrijd die mij het beste zou liggen", vertelt van Aert in een gesprek met Sporza.

Niet definitief weg uit het veld

Een definitief vertrek uit het veld zit er nog niet meteen aan te komen. "Ik wil eerst eens voelen of de klassiekers rijden iets voor mij is. Mocht dat zo zijn, dan kan ik er later nog altijd voor kiezen om de overstap te maken naar de weg", vertelde van Aert nog.

"Voorlopig rijd ik nog te graag in het veld. Ik ben ook de wereldkampioen, dus ik vind dat ik niet kan wegblijven. Dat wil ik trouwens ook niet. De keuze tussen de cross en de weg dringt zich nog niet op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties