Moet veelvraat van 2016 dit jaar passen voor Tour? "Een vervelende ziekte"

Redactie
| 0 reacties
Moet veelvraat van 2016 dit jaar passen voor Tour? "Een vervelende ziekte"

De Tour de France is nog anderhalve maand van nu, maar toch is het heel onzeker of de Britse topsprinter Mark Cavendish aan de start zal staan van de Ronde van Frankrijk. Hij kampt nog steeds met de naweeën van klierkoorts.

En dus is er nog geen exacte datum voor een comeback. "We willen geen datum vastpinnen op zijn terugkeer", aldus Rolf Aldag. "We gaan geen druk uitoefenen. Als je dat doet, overhaasten we misschien de dingen en dat zou zijn herstel niet ten goede komen. Iedereen die ooit eens klierkoorts heeft gehad, weet dat het herstel lang kan duren. Het belangrijkste nu is zijn gezondheid."

Sinds eind april zit 'Cav' opnieuw op de fiets. "Hij moet nog zeer voorzichtig zijn met de trainingsarbeid, niet te intensief trainen", citeert HLN de performance manager van Dimension Data. "Het gaat in kleine stapjes, na elke training gaan we na hoe hij zich voelt. Hij mag niet 'overzetten', we proberen altijd een beetje meer en zien hoe dat loopt."

Maar Aldag maakt zich geen zorgen. "Vorig jaar won hij vier ritten in de Tour met één wedstrijddag in juni. Hij deed de Ronde van Slovenië, werd ziek in de tweede rit en moest afstappen. Toch was hij sterk in de Tour de France. Hij hoeft niet noodzakelijk veel koersen te rijden voor de Tour. Als hij goed kan trainen, zou dat ook al een goede zaak zijn."

"Maar als renner krijg je natuurlijk wel vertrouwen als je kan koersen", weet de Duitser. "Het is een vervelende ziekte. Een renner wil koersen. We moeten vertrouwen hebben in de medische staf en wachten tot zij groen licht geven. Dat hij geen Tour zal rijden? Daar willen we voorlopig niet aan denken", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties