Van Aert ontgoochelt heel wat mensen: "Ik heb ondertussen geleerd dat ik enkel naar mezelf moet kijken"

Redactie
| 32 reacties
Van Aert ontgoochelt heel wat mensen: "Ik heb ondertussen geleerd dat ik enkel naar mezelf moet kijken"
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout van Aert zal tijdens het komende seizoen lang niet altijd in het veldrijden te bewonderen zijn. De wereldkampioen zal ook op de weg zijn kans wagen om te zien hoever hij er precies staat.

Een terechte keuze van van Aert, maar hij zal natuurlijk ook heel wat mensen ontgoochelen... “Dat weet ik. Ik heb ondertussen geleerd dat ik enkel naar mezelf moet kijken. Zo zit de wereld in elkaar. Als puntje bij paaltje komt, doen de organisatoren dat ook", zegt van Aert in Het Laatste Nieuws.

Ook met het geld dat hij in het veld kan verdienen, is van Aert niet bezig. Hij loopt nochtans veel geld mis... “Véle tienduizenden euro’s! Start-en prijzengeld, premies, de centen van de eindklassementen. Ik zal niet specifiek een klassement laten vallen, maar ik zal wel een aantal crossen skippen."

Zware investering

"Zo zal ik natuurlijk niet meer in elk klassement in aanmerking komen voor eindwinst. Een zware investering, maar de ervaring die ik in het voorjaar zal opdoen is belangrijk. Ik verdien goed de kost. Dat financiële verlies vind ik geen reden om het niet te doen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties