Gokschandaal in het wielrennen? "Ik gokte dat ik na Vansevenant zou finishen, maar die reed lek"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Gokschandaal in het wielrennen? "Ik gokte dat ik na Vansevenant zou finishen, maar die reed lek"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag kwam er een opmerkelijke passage in de live-uitzending van de Giro-rit. Het was een redelijk saaie etappe, dus had co-commentator Karsten Kroon de tijd om een persoonlijk verhaal uit te diepen. Maar misschien zei hij net iets teveel.

"Een aantal jaar geleden vertelde me iemand dat je kon gokken op uitslagen van wielerkoersen", begon Kroon. "Je kon ook op jezelf gokken. Ik kon bijvoorbeeld gokken dat ik, Karsten Kroon, voor of na Wim Vansevenant zou finishen in de rit. Daar kon ik dan 50% van mijn inzet mee terugverdienen."

Ik kon toch moeilijk naast Vansevenant gaan staan?

-Karsten Kroon

"Ik had geld ingezet dat ik achter Wim Vansevenant zou finishen", ging Kroon verder op Eurosport. "ik zat in het laatste wiel van het peloton en het zou een massasprint worden. Ik dacht: 'ik ga rijk worden vandaag.' Maar vier kilometer van de meet reed Vansevenant lek. Ik kon er toch echt niet naast gaan staan?"

"Ik ben doorgereden en was mijn geld dus kwijt. Het was de eerste en de laatste keer dat ik heb gegokt." Gelukkig maar, als sportman gokken op een eigen verlies, dat wordt meestal niet zozeer geapprecieerd. Benieuwd of dit nog een staartje krijgt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties