Van den Broeck kiest voor zoontje en... boerderij? "Boer Van den Broeck, klinkt wel"
Redactie
| 20 reacties
Van den Broeck kiest voor zoontje en... boerderij? "Boer Van den Broeck, klinkt wel"
Foto: © photonews

Jurgen Van den Broeck dropte vanmorgen een bommetje door zijn afscheid aan het eind van het seizoen aan te kondigen. Hij kiest voor.. het rustige boerenbestaan.

"Dankzij mijn zoon heb ik een andere kijk op het leven. Ik zou liever veel meer thuis zijn en hem zien opgroeien", aldus Van den Broeck bij Sporza. Wat hij na de koers gaat doen, weet hij nog niet. "Daar heb ik nog niet echt over nagedacht. Ik wil vooral tijd bij mijn familie doorbrengen. Ik ben de laatste jaren heel veel weggeweest en dat begon ik te voelen."

"Of ik iets in de landbouw zal doen? Dat is wel een passie van mij. Boer Van den Broeck, ik ben in die sector groot geworden en dat klinkt dus niet ongewoon. Wielrenners zijn eigenlijk de boeren van de sport: door weer en wind."

Ik heb er alles uitgehaald

-Jurgen Van den Broeck

Hij geeft aan dat er weinig meer uit zijn carrière te halen viel. "Ik heb er alles uitgehaald. Ik heb heel veel commentaar gehad omdat ik geen winnaar was. Dat wist ik zelf ook, maar ik wist ook dat ik een goed niveau kon halen als ik er heel veel voor deed. In de rondes kon ik het beste eruit halen. Mocht ik de tijd kunnen terugdraaien, dan zou ik het niet anders doen."

"Ik heb twee keer top 5 gereden in de Tour. Dat had ik nooit durven dromen. En de Giro was 10 jaar geleden mijn eerste grote ronde. Maar het is genoeg geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

08/05/2021 - 30/05/2021 Giro
30/05/2021 - 06/06/2021 Critérium du Dauphiné
05/06/2021 Dwars door het Hageland
06/06/2021 - 13/06/2021 Tour du Suisse

Nieuwste reacties