Klassiekers of Grote Rondes? Mathieu van der Poel geeft het verlossende antwoord

Redactie
| 2 reacties
Klassiekers of Grote Rondes? Mathieu van der Poel geeft het verlossende antwoord
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Mathieu van der Poel amuseert zich nog te veel naast de weg om een definitieve keuze te maken. Dat liet hij zich al eerder ontvallen. Maar ooit zal die overstap naar de weg er komen. En dan zullen we van der Poel vooral in het voorjaar in actie zien komen.

"Ik wil me gaan richten op de klassiekers", opent van der Poel bij WielerFlits. "Dat heb ik liever. Als ik naar de tv kijk, dan zie ik mezelf daar graag rijden. De uitstraling van die koersen vind ik mooi. Het is een beetje te vergelijken met een WK, want ook klassiekers zijn maar één keer per jaar. Als ik nu bijvoorbeeld naar de Giro d’Italia kijk die bezig is, dat zegt me niet zo heel veel."

"Als ik nu bijvoorbeeld naar de Giro d’Italia kijk die bezig is, dat zegt me niet zo heel veel"

De Nederlander lijkt zich dus niet meteen op het rondewerk te gaan richten. "Het is me vooral te lang en te veel. En dat is niet uit luiheid of iets hè, begrijp me goed. Maar ik denk dat het niet te onderschatten valt wat dat met een renner doet, zo lang zo geconcentreerd te moeten koersen. Er mag drie weken lang niets fout gaan en je moet altijd rondrijden met een klassement in je achterhoofd."

Voorlopig laat van der Poel dat dus links liggen. "Dat betekent dat wanneer je de ene dag te lang in het rood rijdt, je dat de andere dag mogelijk bekoopt. Als ik daar nu over nadenk, krijg ik het daar niet warm van. Maar bij koersen als bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Luik-Bastenaken-Luik heb ik wel de drang dat ik die graag eens zou willen rijden", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties